Brand i to både i Middelfart

Der er desværre sket en brand i en båd i havnen ved Kulturøen i Middelfart.

Branden startede i den ene, og heldigvis kom der ingen til skade. Men det kunne have gået rigtigt galt, idet det var hen under aften fredag den 7 august 2015, og der var to børn om bord i båden. Forældrene sad i en anden båd et par pladser væk, og opdagede i løbet af aftenen, at det røg fra deres båd. Faderen nåede at redde børnene ud inden ilden rigtigt fik fat.

Båden havde en benzinmotor og ca. 300 liter i tanken. Skaderne løber totalt op i 1 til 2 millioner kroner.

Nabobåden blev også antændt og begge både sank. De to både ved siden af fik skader.

Foreløbigt ser det ud til at branden skyldes opladning af batterier i legetøj, men man er ikke sikker. På mandag vil bådene blive hævet og undersøgt for at finde årsagen.

Men, det er en advarsel til alle der lader deres telefoner, tabletter eller andet op. Genopladelige batterier kan bryde i brand, det er set ret ofte, og på en båd er det meget kritisk, så man bør ikke lade batterierne op uden overvågning, og desuden bør man kun oplade dem ved at lægge enheden på en tallerken eller andet ikke brandbart, og ikke tæt ved brandbare dele.


Den første båd er blevet "vendt om" og slæbt til industrihavnen og taget op, den næste er i gang
med den samme procedure. 10-08-2015

Sidste nyt, Fyns Stiftstidende, den 22-09-2015:

Politiet er færdig med efterforskning af bådebrand ved Kulturøen i august

Fyns Politi har nu afsluttet undersøgelserne af den voldsomme bådbrand i lystbådehavnen ved Kulturøen natten til lørdag 8. august
- Status er, at der ikke bliver nogen straffesag. Problemet ved brandsager er, at vi skal prøve at bevise, hvad årsagen er, men vi skal også bevise, hvad det ikke kan være, siger politiassistent Preben Skytthe fra lokalpolitiet i Middelfart.
Tre børn, der sov i båden, da branden opstod, var ifølge politiets oplysninger tæt på at brænde inde, men blev reddet ud i det, der bliver betegnet som sidste øjeblik. Båden brændte og sank, og det samme gjorde nabobåden.

- Vi er ikke i tvivl om, hvor arnestedet er i denne her båd, og dér var der nogle fjernstyrede både og nogle opladere. Politimæssigt gør vi ikke mere ved det, men både Brandteknisk Institut og Sikkerhedsstyrelsen er inde over, for hvis det viser sig, at de fjernstyrede både kan antænde ved opladning, skal de selvfølgelig trækkes ud af markedet. Det kan også være, at der skal laves om på brugsanvisningen. Men det er noget, de klarer, siger Preben Skytthe.
Gert Jakobsen, der er afdelingsleder og brandundersøger hos Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, bekræfter, at instituttet undersøger sagen, men det er endnu ikke afsluttet.

- Så igen, min konklusion er at man skal passe meget på ved opladning af batterier til mobilen, tabletten og "legetøj".

Jens Koch