Værftsbesøg Faurby / Nordship 2016

 

Værftet havde ”åbent hus” i februar 2016. Det var således muligt at komme ind at se deres nye både under opbygning. Værfterne er kendt for kvalitet, men de har desværre det samme problem som de fleste andre værfter i Europa, at der ved valg af visse komponenter ikke vælges de bedste. Dette kan afstedkomme ulykker senere i bådens levetid.

 

I dette tilfælde drejer det sig om valg af søventiler.

 

Det bedste valg ville være bronze eller polymerplast, men desværre har de valgt det næstbedste, nemlig: Sømetal Marine messing. (oplyst på stedet)

 

 

 

 
Læg mærke til at der er anvendt to spændebånd pr. ventil, godt!

 

 

Et sted havde de anvendt plast, det var ved toilettet, valget grundet at plast ikke "kalker" til, og dermed altid kan betjenes.

Til gengæld er der kun ét spændebånd her!

 

 

Ifølge ForceTechnology, Piet Jantsen´s skema vist nedenfor, så er det ikke et velegnet materialevalg til turbåde, og når man tænker på, at priserne på de både vi her snakker om er 2 til 3 millioner, så er det ikke til at forstå, at man ikke vælger det absolut bedste.

 

Plastventil er ikke vist i ovenstående, men de nye glasfiberforstærkede søventiler er også at foretrække, men man skal checke om de er CE mærkede og ISO 9003-2 godkendte. Det er der desværre nogle der ikke er.

 

Men som sagt, det er desværre generelt, at man vælger at spare ca.: 1.000,00 kroner på søventiler. Man skulle ellers tro, at det rigtige materialevalg kunne bruges i en salgssituation, og at det hermed ville kunne bruges som værftets kvalitetsmærke.

 

Jens Koch